Zlínský kraj ukázal nový vizuální styl, vysvětluje ho originálním videem

S vizuálními identitaky měst se v poslední době doslova rozthl pytel. A je to skvělá zpráva. Se svým novým stylem nyní pro změnu přišel rovnou celý kraj. A to opravdu originálním způsobem. 

Zlínský kraj představil nový žluto-černý styl a slogan. Změnu provedl po více jak 20 letech. Cílem změny je podle hejtmanství sjednotit vizuální styl kraje a také všech jeho organizací. Český rozhlas uvádí, že podle vedení hejtmantsví má proměna stylu ukázat, že chce být kraj odlišný a přitom zůstat věrný regionálním tradicím. Mění se například barva loga. To už nebude modrobílé, ale žlutočerné.

Sloganem bude nově Kraj bez hranic. 

Zlínský kraj přistoupil od začátku ke komunikaci nového stylu originálně a vtipně. Vysvětlit široké veřejnosti potřebnost takového kroku může být někdy velká výzva, v kraji bez hranic si s ní ale poradili ukázkově. Video je poutavé, výstižné a pobaví. Ve videu totiž hlasatel předem reaguje na předpkládané "výtky", například že černý čtverec zakrývá kus loga a "celé je to moc černé a málo barve". Divák se dozvídá, že Zlínský kraj si zkrátka může dovolit být odlišný. Nezbývá než souhlasit.