Radniční listy Krupky? Nejlepší v kraji. Přečtěte si proč

V rámci soutěže Radniční listy roku 2021 jsme podrobně zkoumali patnáct tištěných zpravodajů velkých měst (nad 10 tisíc obyvatel) Ústeckého kraje. Výsledek? Nejlepším zpravodajem je podle nás RADNICE, které vydává město Krupka.

1. místo: Město Krupka

RADNICE Města Krupky, 49 bodů z 50

Tištěný zpravodaj Krupky, který vychází v pětitisícovém nákladu, je zářným příkladem povedeného redesignu. Ten proběhl v roce 2019 a nepřehledný pestrobarevný plátek změnil na (podle nás) nejlepší časopis velkých měst v celém kraji. Ústecký kraj je přitom co se týká "konkurence" opravdu silný - kvalitní noviny zde mají i jiná města a často s mnohem větším počtem obyvatel. Krupka z nich vychází jako vítěz nejen díky grafickému zpracování, ale celkově originálnímu přístupu. 

Obálka je velmi elegantní a přehledná. V několika posledních číslech slouží jako titulní obrázek krásná fotka z dronu, což vypadá opravdu působivě. Layout obálky je opravdu vydařený, i díky zvoleným fontům a moderním odstínům barev. To platí zároveň i pro celou vnitřní sazbu - je jednotná, opravdu příjemná na pohled. 

Originální je RADNICE i svým obsahem. Například pravidelné rubriky o činnosti policie a hasičů - ty jsou pojaty jako občas i zábavně pojaté svodky s poutavými titulky. Zaujala nás i rubrika, ve které jsou na jedné stránce vybrané fotografie z Instagramu. 

Kvalitně zpracovaná jsou i témata z historie, časopis často a důkladně připomíná, že několik míst ve městě je na seznamu UNESCO. Silnou stránkou jsou i reportážní fotografie, které jsou vždy velmi vydařené. Celkově je komunikace města pojatá velmi dobře, a to včetně sociálních sítí. 

(úvodní foto: FB Město Krupka - oficiální stránky města)

Kritérium
Grafické zpracování
Texty
Obálka/titulní strana
Kvalita fotografií
Rozsah
Originalita a rozmanitost obsahu
Přiměřenost citací a fotek politiků
Praktičnost informací
Edukativní obsah
Zábavní obsah

Body 
10 (10)
10 (10)
5 (5)
5 (5)
3 (3)
5 (5)
2 (3)
3 (3)
3 (3)
3 (3)

titulní strana

ukázka sazby

ukázka sazby