Pochvala českým politikům? Podle vývojáře Instagramu dobře pracují se sociálními sítěmi

Sledujete české politiky prostřednictvím jejich osobních účtů na sociálních sítích? Pak vám možná neuniklo, že jsou na nich velmi aktivní a kreativní. Dokonce natolik, že si toho všimli až v Menlo Parku, tedy v kalifornském sídle Instagramu vlastněném společností Facebook. 

Jak k tomu vlastně došlo? Na jednom z webinářů, na kterém vystoupili André Assarsson (GPA Manager, Facebook) a Dave Sommer (vývojář, Instagram), aby společně představili nové funkce v instagramovém režimu Reels, padl ze strany posluchačů dotaz na to, kteří politici si na sociálních sítích vedou dobře. Odpověď mnohé překvapila. Vývojář Dave Sommer, který se přímo podílí na kódování nových vychytávek oblíbeného Instagramu, odpověděl velmi konkrétně. 

Podle Sommera si z hlediska umění využít všech funkcí a tvořit zajímavý obsah dobře vedou američtí demokraté, politici z Indie a z České republiky! Jen stěží bychom přitom v historii pátrali po výroku, který by byl podobně pochvalný a pronesl jej přímo někdo z ústředí jedné z největších světových sociálních sítí. 

Můžeme se také pokusit dovodit, koho konkrétně Dave Sommer z českých politiků zaznamenal. Protože se Sommer zabývá předevím vývojem IG Reels, které mezi prvními začal používat poslanec Dominik Feri, lze usuzovat, že některé z odlehčených "reelsů" poslance Feriho bylo přehráno právě v prosluněné Kalifornii, v místech, kde buší srdce sítě Insatgram.