Opět Hustopeče. Stále se mohou chlubit nejlepším Facebookem

I letos jsme porovnávali facebookové stránky obcí a měst od 2 do 10 tisíc obyvatel. A i letos si prvenství odnáší město Hustopeče, které své stránce věnuje opravdu nadstandardní pozornost a úsilí. 

Jak se vlastně stane, že město se 6 tisíci obyvateli sleduje na sociální síti téměř 20 tisíc followerů? Snadné a jednoduché to rozhodně není. Hustopečská radnice se komunikaci na Facebooku věnuje několik let velmi důkladně. Postavila tým, který se zaměřuje na natáčení videa a kvalitní fotografie. Sledujíc se rekrutují z celého Jihomoravského kraje. 

Podíl na vysokém počtu sledujících má nepochybně i bohatý kulturní život, který ve městě panuje, což dává prostor ke vzniku virálního contentu. Formou videa a infografik jsou na profilu zveřejňované i pozvánky na jednání zastupitelstva města či výstupy z jednání rady, což také oceňujeme. 

Od minulých let se Hustopeče patrně ještě více zaměřili na kvalitu fotografií, která je snad ještě vyšší než v minulých letech. Fotky přitom nezachycují jen kulturní či sportovní akce, ale zachycují i průběh stavebních projektů a rozvoje města. 

Textace příspěvků je přívětivá, čtivá. 

V čem vidíme prostor ke zlepšení, je aktivnější interakce s komentáři - správci odpovídají spíše pouze v případech, kdy je to vyloženě nezbytné. Zároveň v komentářích nebývá ochrana před spamem, kterou je bohužel stále ještě potřeba dělat ručně.



Zlatý lajk 2023 (Facebook) - municipality od 2 do 10 tisíc obyvatel

1. Město Hustopeče
2. Město Lovosice
3. MO Vratislavice nad Nisou