Obec s 1500 obyvateli natáčí videa v unikátní kvalitě. Podívejte se

Obehnána krásnými horami, rozdělena do pěti místních částí, nedávno poctěná návštěvou prezidenta republiky Petra Pavla. Obec Loučná nad Desnou má necelých 1500 obyvatel, ale letos bodovala v našich soutěžích nejen radničním zpravodajem, ale i svým YouTube kanálem. Ten se svým obsahem řadí mezi naprostou špičku toho, jaký videoobsah dnes české radnice tvoří. Zdatně tak konkuruje i těm největším českým městům. 

YouTube kanál si obec založila již před třemi lety, teprve poslední rok na něm ale publikuje opravdu pravidelně a často. V roce 2013 stihla publikovat 28 videí, což je zcela dostatečné. 

V čem kvalita loučenských videí tkví? Recept je poměrně jednoduchý, vyžaduje ale "řemeslnou" zdatnost. Videa, která vznikají například z různých akcí organizovaných obcí, nejsou formou "televizních" reportáží s moderátorem mluvícím do mikrofonu. Jsou vlastně jednoduchá - tvoří je pouze sestříhané záběry z akce, doplněné hudbou, případně přerušenou zaznamenaným mluveným slovem.

Klíč k úspěchu je samozřejmě to, že záběry jsou mimořádně kvalitně nasnímané - jak kompozicí, tak stabilitou a následnou postprodukcí. Střih je také náročná disciplína, zde ale skvěle zvládnutá - záběry jsou dlouhé tak akorát, že nenudí, jsou dynamické, ale zároveň stihnete každý záběr navnímat. Videa jsou doplněna jednoduchou úvodní grafikou, poté už jsou zcela bez jakýchkoli rušivých elementů. Kromě kvality záběrů lze vyzdvihnout i kvalitu zvuku. 

YouTube kanál již na první pohled vypadá velmi vkusně i díky profesionálně tvořeným náhledovým miniaturám. 

Videa pro potřeby obce tvoří videomaker Jakub Vyskočil, který spolupracuje mimo jiné i s šumperskými příspěvkovými organizacemi.