Nejsledovanější Facebook má Ministerstvo zemědělství, úspěch mají hlavně fotografie

Které ze 14 českých ministerstev se může pochlubit nejsledovanějším facebookovým účtem? Je to možná překvapivé, ale nejvíce sledujících má dlouhodobě Ministerstvo zemědělství. Jeho příspěvky odebírá téměř 33 tisíc Čechů. 

Oficiální profil Ministerstva zemědělství si klade za cíl "Informovat o chodu rezortu, programu rozvoje venkova a jiných zemědělských tématech." Daří se mu to velmi dobře, některé příspěvky dosahují velmi silné odezvy a jsou informačně velmi nabité. 

Co je tedy tajemstvím úspěchu ministerského účtu? Jsou to především velmi vydařené série fotografií, které několikrát měsíčně účet zveřejňuje. Zpravidla se jedná o prezentaci úspěchů českých zemědělců či potravinářů. Ministerstvo také často vybírá líbivý obsah od svých podřízených organizací, například Lesů České republiky či hřebčínů. 

Administrátoři poměrně přísně dbají na kvalitu fotografií. V poslední době ale poněkud upozadily zveřejňování videí. Přitom právě jedno z videí se v roce 2017 stalo obrovským hitem sociálních sítí, konkrétně píseň od zpěváka Pokáče, která zaznamenala 1,6 milionů shlédnutí. 

Podle naší analýzy zaznamenala stránka za poslední měsíc 20 zveřejněných příspěvků, které dohromady mají téměř 800 reakcí (lajky, komentáře, sdílení). Administrátoři publikovali 8 komentářů v diskuzi. 

Kromě Facebooku, který byl institucí spuštěn v roce 2014, disponuje Ministerstvo zemědělství také účtem na Twitteru. 

(úvodní foto: FB @ministerstvozemedelstvicr)