Nejlepší web mezi středně velkými městy má Skuteč

V rámci soutěže Radniční web roku 2022 jsme vybírali nejlepší webové stránky měst. V kategorii od 2 do 10 tisíc obyvatel zvítězily stránky města Skuteč. Proč a na základě jakých kritérií? 

Skutečské webové stránky jsou výjimečné svou přehledností, grafickým zpracováním plným vkusných prvků a celkovou uživatelskou přívětivostí.

Grafické zpracování vychází z barevné kombinace loga města. Logo jako grafický prvek se nachází na více místech, v různých variantách oživuje a doplňuje celkovou podobou webu. Tento prvek dodává stránkám na originalitě a působí skvěle.

Úvodní karusel obsahuje velmi kvalitní snímky z dronu - zde kromě samotné kvality fotografie chválíme i takový detail, že snímky jsou velmi zatmavené, aby působily pouze jako nenápadný podklad a nápis "Skuteč - oficiální stránky města" zůstal čitelný.

Řazení obsahu je přehledné a opět zde město šlo vlastní cestou - "město" a "úřad" jsou rubriky běžné, další dělení na "kulturu", "služby" a "kontakty" už často nevídáme, ale považujeme jej za vhodné. Přikláněli bychom se pouze za to, aby horní menu obsahovalo i položky "Regionální muzeum", "Městská knihovna" (tedy položky pod úvodním karuselem, neboť se domníváme, že horní menu by mělo zahrnovat kompletní obsah - uživatel je poté nucen se domnívat, že jednotlivé položky je potřeba hledat na více úrovních webu.

Zjednodušená verze stránek pro seniory je opravdu skvělá funkcionalita, dotažená v tomto případě do detailu.

Za designově ne tolik vydařený považujeme výpis aktualit, který je příliš výrazný a díky často ne příliš kvalitním titulním fotkám působí tato část homepage trochu ne

Na webových stránkách nebyl dohledán rozklikávací rozpočet.

Responzivita webových stránek byla testována na 5 různých zařízeních (Windows, OS X, iPad, iOS, Android) se skvělým výsledkem. Web je plně responzivní a ve všech variantách zůstává plně přehledný a funkční.

Webové stránky jsou dostatečně aktualizované, a to na denní bázi.

Stránka obsahuje informace o historii obce a obecné informace, které jsou sepsány poutavě a vyzdvihují zajímavosti, které návštěvníka rozhodně mohou velmi zaujmout.

Rychlost odezvy zcela optimální.

SEO optimalizace testována ve 3 vyhledavačích (Seznam, Google, Bing), s optimálními výsledky v 5 různých klíčových slovech.