Nejlepší Facebooky velkých měst: Dvůr Králové nad Labem, Žďár nad Sázavou a Zábřeh

Letošní prvenství v soutěži Zlatý lajk, kategorie měst s více jak 10 tisíci obyvateli, si za správu Facebooku odnáší Dvůr Králové nad Labem. Těsně za ním se umístilo město Žďár nad Sázavou následované městem Zábřeh. 

Královédvorský Facebook vyniká aktivní komunikací s followery a kvalitními videoreportážemi. Vkusné jsou také statické prvky jako cover a profilový obrázek, stejně tak jako celkové grafické pojetí publikovaných plakátů, pozvánek a infografik. 

Zejména videoreportáže vynikají svou kvalitou - tvořené jsou ve stylu klasického televizního zpravodajství, k čemuž přistupují i jiná města, ale Dvoru Králové nad Labem se daří reportáže točit stručné, výstižné, záběry kombinují klasické záběry z kamery a z dronu, nemají rušivou kýčovitou znělku. 

Facebooková stránka také dokáže reagovat na krizové situace, například při hrozící povodni nebo při pátrání po osobách. Správci jsou navíc aktivní v odpovídání na komentáře, a to zejména na ty kritické - nebylo by špatné ale více reagovat alespoň emotikony na komentáře pozitivní. 

V čem je prostor ke zlepšení, je kvalita fotografií. Některé jsou sice evidentně od dobrého fotografa, ale běžné momentky jsou až příliš pod kvalitativním průměrem. 



Zlatý lajk 2023 (Facebook) - municipality nad 10 tisíc obyvatel

1. Dvůr Králové nad Labem
2. Město Žďár nad sázavou
3. Zábřeh