Nejlépe z malých obcí na Facebooku komunikuje Březno

Má necelých 1500 obyvatel, ale na sítích komunikuje jako metropole. do obce Březno, která se nachází v okrese Chomutov, letos míří ocenění za nejlepší účet na Facebooku, a to právě v kategorii obcí do 2 tisíc obyvatel. 

Obec na Facebooku tento měsíc komunikuje se svými obyvateli přesně 10 let. O tom, že je to oblíbený zdroj informací, svědčí i fakt, že má více followerů než vlastních obyvatel.

Správci publikují v průměru jeden až dva příspěvky denně. Složení příspěvků je velmi pestré. Vždy jsou ale doplněny poutavým textem s emotikony. Publikované fotografie jsou na profesionální úrovni a jsou opravdu mimořádně zdařilé. 

Obci bohužel chybí vizuální identita - disponuje pouze obecním znakem, což se podepisuje na tom, že publikované grafiky (plakátky, infografiky atd.) jsou z hlediska grafického nejednotné. Profesionálněji by stránka působila s jednoduchým logem na profilové fotografii a zlepšit by se dal i cover, který je na rozdíl od běžně publikovaných reportážních snímků spíše průměrný. 

Skvělá je interakce s komentáři u příspěvků, správci odpovídají na dotazy a na nedotazové komentáře reagují alespoň emotikony. 

Aktivní jsou správci i s formátem "příběhů", které publikují často a jsou s nimi velmi hraví. Příběhy jsou často odlehčeny doplněné gify. 

 



Zlatý lajk 2023 (Facebook) - municipality do 2 tisíc obyvatel

1. Obec Březno
2. Obec Nová Ves pod Pleší
3. Obec Zbyslavice