Moderní a sjednocený design. Čerčany zavedly nový vizuální styl

Středočeská obec Čerčany zavedla nový vizuální styl. "Přemalovat" do jednotné grafické podoby se rozhodla prakticky vše, od obecního zpravodaje po webové stránky. 

Předně je potřeba dodat, že jakákoli snaha o sjednocenou vizuální stránku komunikace je velmi důležitá a pozitivní. Příklad z Čerčan navíc dokazuje, že se to obejde i bez statisícových či milionových nákladů. Obec se ve spolupráci s grafičkou Lenkou Matouškovou "pustila" nejprve do Čerčanského zpravodaje, který kompletně změnil podobu. Kvalita grafického zpracování je nyní skvělá, což může každý posoudit v nejnovějším čísle periodika. 

Čerčanský zpravodaj má velmi moderní a elegantní layout, zajímavě pracuje s barvami, infoboxy, prvky z obecního znaku a celkově působí velmi svěže. Podepsal se na tom i povedený výběr fontu. 

Jak informovala šéfredaktorka Čerčanského zpravodaje Lenka Štollová, obec založila také nový facebook a připravila si celou škálu grafických materiálů, které bude obec pro různé příležitosti používat. I ty pojí jednotný styl a vizuální styl. 

Upravami prochází též webové stránky: "V našem případě jsme byli limitováni tím, že Čerčany nemají tak velký rozpočet jako velká města, a tak nejdeme cestou webu šitého na míru, ale máme k dispozici šablonu, kterou sice můžeme mírně měnit, ale nelze ji měnit od základu," uvádí Lenka Štollová.