Město Lanškroun obdrželo ocenění za Instagram

I města do 10 tisíc obyvatel, která spadají do prostřední soutěžní kategorie, dokáží pracovat se sociálními sítěmi na opravdu velmi profesionální úrovni. Letošním vítězem soutěže Zlatý lajk 2022 v disciplíně Instagram municipalit od 2 do 10 tisíc obyvatel je město Lanškroun se svým profilem @lans_kroun.

Profil sleduje téměř tisícovka followerů, aktivní je od února roku 2021. Zaměřuje se na fotografie města a okolních zajímavých míst, v kombinace se zpravodajstvím týkajícím se dění ve městě. Profil aktivně pracuje s formáty Stories i Reels, pro které tvoří individualizovaný obsah. Ten je na dobré úrovni, byť je tvořen v základním editoru. Minimálně ale po stránce stabilizace obrazu, kompozici a úpravě je vše v pořádku. Naopak v archivu stories je obsah tvořený v profesionální grafice. Zejména archiv "Tipy na výlet" je velmi užitečným pomocníkem pro turisty.

Když byl profil v únoru roku 2021 spuštěn, první publikované příspěvky velmi pečlivě dbaly na kvalitu fotografií a celkový dojem z feedu. To se ale bohužel v letošním roce změnilo a ve feedu zůstávají i různé koláže doplněné grafikou, což feed opticky kazí. Návrat k původní variantě by byl určitě skvělý, a to i za cenu promazání feedu - což je něco, co se dělá zcela běžně. Jednou za čas je vhodné se na feed podívat, a nehodící se nekompromisně smazat.

Texty postů jsou většinou velmi stručné, často jde spíše o jednoduché glosy či hlášky, nechybí ale emotikony a hashtagy, což je skvělé.

U příspěvků na Instagramu většinou nebývají silné interakce co do počtu komentářů, ani Lanškroun není výjimkou. Pokud se zde ale komentáře objeví, jsou většinou pozitivní - přesto na ně občas chybí odezva alespoň "lajknutím", což je škoda.

Kvalita fotografií je velmi dobrá. Snímky jsou poutavé, kreativní a technicky dobře vyfocené.