Kolín plánuje nové webové stránky, spuštěny budou v září

Kolín v září spustí nové webové stránky, mají být modernější a přehlednější. Jejich součástí bude i samostatný volnočasový web nazvaný Kolín žije. Web vytváří společnost Webhouse a město za něj zaplatí přes 600.000 korun, řekla ČTK za město Dagmar Soukupová.

Město zvolilo pro nové stránky jiné uspořádání, které usnadní vyhledávání. "Úvodní stránka není vůbec zaměřena na město a úřad, ale naopak, na záležitosti, které občany nejvíce zajímají," řekla Soukupová. Informace na webu budou řazené podle jednotlivých kategorií, například finance, dotace, poplatky.

"Momentálně pracujeme na popisu řešení životních situací, na určitých návodech, jak a co je třeba si u úřadu zařídit," doplnila Soukupová. Příprava webu je podle ní náročná kvůli napojení na formuláře na portálu občana, na on-line objednávkový systém úřadu a konkrétního úředníka. Někteří z nich si budou svoji oblast na webu sami administrovat.

Zcela nový bude volnočasový portál města na adrese www.kolinzije.cz, kde budou například informace příspěvkových organizací města.

(ČTK)