Humpolec představil nové logo. Uhodnete jeho význam?

Město Humpolec představilo nové logo, a společně s ním oznámilo i zavedení nového vizuálního stylu. Logo tvoří kromě nápisu "Humpolec" pouhé dvě tečky. Uhodnete jejich význam? Napovíme... Má to co dočinění s geografickou polohou. 

"Už nějaký ten pátek pracujeme na tom, aby formální stránka komunikace města Humpolce dostala svůj řád a hlavně jednotu. Zevrubná a pečlivá práce má svůj velký výsledek: V rámci tohoto běhu na dlouhou trať jsme dosáhli podstatného milníku, kdy máme nastavený takzvaný vizuál města Humpolce, od kterého se další formy budou vyvíjet," uvedlo město na svém Facebooku. 

V designérské soutěži na nový vizuální styl města Humpolec, kterou pořádala organizace Czechdesign, zvítězil důvtipný návrh studia Svéráz. Jeho hlavní myšlenka je inspirována geografickou polohou města, které leží strategicky u dálnice D1 na půli cesty mezi Prahou a Brnem.

Zástupci města chtěli díky soutěži najít koncept vizuální komunikace, který doprovodí obsahovou komunikaci městského úřadu, města a jeho příspěvkových organizací směrem k veřejnosti jednotnou profesionální formou, a podpoří tak srozumitelnost důležitých sdělení. Vizuální styl definuje nejen logo, ale i novou podobu všech interních a externích materiálů jako plakáty, internetové stránky nebo Radniční listy. Motivací se staly ale i další důvody, například podpoření hrdosti života ve městě, zároveň i zatraktivnění Humpolce jako turistického cíle či omezení vizuálního smogu ve veřejném prostoru.

Humpolec je svými obyvateli vnímaný jako místo, které má všeho „tak akorát“. Díky své poloze, jež je zároveň silnou asociací spojovanou s Humpolcem, je na dosah velkým městům, zachovává si ale výhody malého města.

Na této myšlence postavilo svůj koncept i studio Svéráz, které v designérské soutěži uspělo. Vítězný návrh vychází ze strategické polohy města, kterou představuje vzdušná čára / diagonála, spojnice mezi městy Praha a Brno.

"Jednoduché, zapamatovatelné, funkční. Prostě dobrý," hodnotí nové logo grafik Jakub Schenker. Pozitivně přijali nový styl i obyvatelé Humpolce.

(foto: FB Město Humpolec, grafika www.mesto-humpolec.cz)