Děním z Pražského hradu již nebude provázet Alexandra Mynářová

Přes 50 reportážních videí a rozhovorů, přes půl milionů shlédnutí. Taková je bilance videí zveřejněných v posledních dvou letech na Facebookovém kanálu Kanceláře prezidenta republiky. Nyní ale přichází změna. Moderovat je již nebude Alexandra Mynářová. 

Ukončení spolupráce s Kanceláří prezdienta republiky oznámila současná moderátorka Českého rozhlasu na svém Facebookovém profilu. "V prosinci jsem zahájila (staro)novou profesní etapu v Českém rozhlase. Nepovažuji proto za vhodné pracovat - byť bez nároku na honorář - pro úřad hlavy státu. Velmi ráda na sebe dobrovolně uplatním ta nejpřísnější měřítka," oznámila Mynářová. 

"Rozhodnutí paní Mynářové plně respektujeme a protože nasadila laťku velmi vysoko, není na pořadu dne hledání nového moderátora či moderátorky. S formátem videoreportáží nekončíme, ale budeme je tvořit formou sestřihů a provázením zajímavými místy. Reportáže se stanou navždy součástí tisícileté historie Pražského hradu a byl to ten nejpůvabnější způsob, jak dění v sídle prezidenta republiky zachytit. Děkujeme za možnost s paní Mynářovou spolupracovat a přejeme úspěšné pokračování další kariéry," komentovalo rozhodnutí tiskové oddělení KPR. 

Kancelář prezidenta republiky kromě Facebooku spravuje také vlastní Twitter, Instagram a YouTube. Právě videa tvořila hlavně na Facebooku významnou část obsahu.