Brandýs nad Labem ukázal vizuální identitu

Rada města Brnadýs nad Labem odsouhlasila a posvětila rozhodnutí závislé poroty: město má novou vizuální identitu. Autorem vítězného návrhu je brněnský grafik a designer Vojtěch Kollert.

Celý jeho návrh si můžete prohlédnout ZDE

„Je skvělé, že mezi návrhy byl i takový, který prakticky jednoznačně oslovil všechny porotce z nezávislé i závislé části poroty a splňuje naše očekávání od nové identity. Jedná se o evoluci, nikoli revoluci,“ říká starosta města Robert Pecha.

Proč se porota rozhodla právě pro tento návrh?

Zachování erbu a variabilita názvu: Nová identita respektuje naši bohatou historii tím, že zachovává plný název města s použitím městského znaku pro formálnější grafiku. Zároveň ale nabízí možnost využít i zkrácený a úderný název "Brandýs Boleslav", který je v rámci vizuální komunikace často praktičtější.

Symbolika a jednota: Identita se odráží od erbové symboliky a od zámeckých a kostelních křížových kleneb, což zdůrazňuje spojení mezi městem a jeho historií. Oba oblouky písmene B jsou stejně velké, což symbolizuje dva prvky tvořící jedno písmeno, reprezentující jedno město.

Moderní i konzervativní přístup: Nová identita otevírá možnosti pro velmi moderní, ale i konzervativní použití zároveň.

Vlastní a unikátní typografie: Pro jemné typografické odlišení vytvořil autor návrhu vlastní verzi řezu bezpatkového písma Uttara Grotesk. Naše identita s naším vlastním typem písma bude vždy rozpoznatelná a opravdu jedinečná.