Bílovice nad Svitavou mají nejlepší web, následuje Mikulov a Broumov

Bílovice nad Svitavou letos nebodují jen s radničním zpravodajem, ale i se svými webovými stránkami. Ze soutěže Radniční web roku si v kategorii municipalit od 2 do 10 tisíc obyvatel odnáší první místo. 

Bílovický web je přitom poměrně jednoduchý a nekomplikovaný. Zároveň byl ale mezi hodnocenými stránkami uživatelsky nejpřívětivější a přestože je design už několik let starý, je stále aktuální. 

Webové stránky používají jako důležitý grafický prvek logo města, které se prolíná napříč vizuální identitou. Úvodní straně vévodí carusel, který na fotografiích představuje nejdůležitější části webu. Fotografické montáže jsou na velmi profesionální úrovni a webu dodávají opravdu elegantní dojem. 

Menu je koncipováno tak, že v horní nabídce je 7 nabídek, které mají po přejetí kurzorem rollovací seznam odkazů. Zároveň je pod karuselem výpis nejčastěji používaných odkazů v jednotlivých nabídkách menu. Kompletní nabídka jednotlivých rubrik menu se dá navíc zobrazit po jejich rozkliknutí. 

Úvodní landing page obsahuje též kalendář akcí a v obdobném designu i svoz odpadu, což je praktické. Vkusně řešený je i výpis aktualit a úřední deska. Dobře vypadá i rozcestník “Potřebuji si vyřídit”. 

Web přehledně dokumentuje obecní finance a územní plánování. 

Několik rubrik je neaktualizovaných. Například sekce Fotogalerie, kde je za rok 2023 pouze jedna sada fotografií. Rubrika historie nenačítá obrázky, rubrika Firmy nemá obsah. 

Naopak velmi zdařilá je microsite věnovaná projektům obce, které jsou zde velmi přehledně řazeny a stickery je zde označeno, v jaké jsou fázi.




Radniční web roku 2023 - municipality od 2 do 10 tisíc obyvatel

1. Obec Bílovice nad Svitavou
2. Město Mikulov
3. Město Broumov